Over voeding, alcohol en roken

In mijn werk en het dagelijkse leven zie ik steeds meer mensen met leefgewoonten die er voor zorgen dat er hart- en vaatziekten zijn ontstaan zoals: diabetes, overgewicht, obesitas, gewrichtsproblemen, kortademigheid, ontstekingen, vitaminen en mineralen tekorten, verstoorde hormoonbalans etc. Ik besteed veel aandacht aan leefstijlverandering in de gesprekken met mijn patiënten in de huisartsenpraktijk.

In de loop van de eeuwen zijn wij bepaalde voeding en genotsmiddelen gewoon gaan vinden die eigenlijk niet goed bij ons lichaam passen. We hebben een bepaalde eet- en leefcultuur ontwikkeld. Iedere familie heeft zijn eigen eetcultuur. Dat is jouw normaal. Maar je kunt je afvragen of dat normaal is… Neem bijvoorbeeld granen. Relatief goedkoop en de supermarkt staat er vol mee. De kern van graan bestaat uit koolhydraten. Dat is een moeilijk woord voor suiker. Voedingsstoffen, alcohol en nicotine hebben effect op je humeur en energieniveau. Ook heeft het effect op je gedrag en op je hormonen. Daarbij veroorzaakt het laaggradige ontstekingen in je lichaam. Geen koorts maar wel ziek. Koolhydraat arme voeding is vriendelijker voor je lichaam en voorkomt ziekte. Veel informatie hierover vind je op de website van The New Food.

Als je meer wilt weten of je wilt begeleiding om af te vallen, te stoppen met roken of om gezonder te leven, dan ben ik er voor jou.

Motivatieverhogende gesprekken zijn een onderdeel van de begeleiding. Verder krijg je veel tips en tricks om je mindset en je gedrag te veranderen. Ook inhoudelijke informatie. Veel is te vinden in boeken en via het internet. Persoonlijke begeleiding zorgt er voor dat je niet terugvalt in je oude gewoonten.