SOLK en ALK

Deze afkortingen zijn relatief onbekend en ik probeer als vriend van Stichting Emovere hier meer bekendheid aan te geven omdat ik het juist veel tegenkom in mijn werk. Het wordt alleen niet altijd herkend. Ook niet door artsen. Mensen gaan van onderzoek naar onderzoek en het levert niets op. Het vragen naar stress en naar het meemaken van nare jeugdervaringen maakt de weg vrij naar een andere invalshoek en naar een ander perspectief. Er is wél een oplossing voor of er is op een andere manier wel mee te leven.

 

De afkortingen staan voor:

Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten.

Aanhoudende Lichamelijke Klachten.

 

SOLK noemen we nu ALK.

Aanhoudende lichamelijke klachten die uitgebreid onderzocht zijn en waar geen oorzaak voor is gevonden. De kern van de klachten ligt in de verdrongen emoties.

Meer hierover kun je lezen op:

https://www.stichtingemovere.nl/

http://www.depijnvoorbij.nl/

https://www.depijnvoorbij.nl/leren-over-pijn/

Last van pijn door vastzittende emoties? Saskia de Bruin vertelt hoe je emotioneel in beweging komt :  https://youtu.be/XWyFJwCnz9Q

 

Hoe kwam SOLK/ALK op mijn weg?

Voor mij heeft het boek Traumasporen geschreven door Bessel van der Kolk en de Polyvagaal theorie van Stephen Porges een ommekeer betekend in mijn leven. Daardoor ben ik heel anders gaan kijken naar gezondheid en ziekte. Mijn leefstijl heb ik veranderd en ik ben een therapeutisch traject in gegaan om te gaan werken aan mijn traumasporen. Een bevrijding en een weg van persoonlijke ontwikkeling. Nu ik ben medicatie vrij en nagenoeg klachten vrij. Dit was de reden om mijn eigen praktijk te starten en mij aan te sluiten bij Stichting Emovere en Mindview world. Een andere weg in de gezondheidszorg.

Interview met Bessel van der Kolk