Wie ben ik?

Wilma Dijk. Goede luisteraar, empathisch, respectvol, laagdrempelig, creatief, duizendpoot, analytisch, nuchter en ondernemend. Humor vind ik belangrijk.

Gespecialiseerd in leefstijl, stress, burn-out, trauma, rouw en verlies, relaties, conflict, scheiding en het samengestelde gezin. Tevens ben ik bekend met het effect van langdurige stress op je lichaam en geest. Een lifecoach.

Als BIG geregistreerd praktijkverpleegkundige somatiek houd ik sinds 2001 spreekuren in huisartsenpraktijken. Mijn aandachtsgebieden zijn: de diabetes-zorg, hart en vaatziekten, overgewicht, COPD, astma, stoppen met roken, ouderenzorg, psychosociale zorg en het afnemen van longfunctietesten. Daarnaast verricht ik allerlei voorkomende metingen en handelingen en werk ik samen met andere zorgverleners.

Verder ben ik een gecertificeerde Stiefplancoach en MatriX professional in de kop van Drenthe.

Ook heb ik gewerkt als gecertificeerd MfN narratief familie-mediator, kindbehartiger (juridisch en zorg) en bijzonder curator in jeugdzaken, waarbij ik te maken kreeg met psychopathologie (o.a. narcisme, borderline, autisme, PTSS), ouderverstoting/vervreemding, huiselijk geweld en mishandeling. Hoogconflict scheiden. Desgewenst geef ik voorlichting of adviezen aan professionals.

Andere functies bevonden zich op het gebied van vormgeving, management, bestuur, verkoop, training en wetenschappelijk onderzoek. Dit binnen de tuinbouwsector, de huisartsenzorg, ziekenhuizen, de retail,  farmaceutische industrie en patiëntenvereniging.

In mijn werk maak ik gebruik van de kennis die ik geleerd heb tijdens mijn beroepsopleidingen en van andere inspirerende professionals, ervaringsdeskundigen en schrijvers.

Op Linkedin kun je meer info over mij vinden. 

Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Mijn gehele achtergrond, ook privé want ik ben een ervaringsdeskundige met een CPTSS, maakt dat ik een brede en systemische blik heb ontwikkeld en zaken vanuit verschillende hoeken kan bekijken en aanvliegen. Verder heb ik een zelfstudie gevolgd over hechtingsproblematiek en chronische trauma. Wat is het effect op lichaam en geest en wat kun je doen om dit te leren hanteren? Ik help je graag verder als je vastloopt, te heftige triggers, negatieve stemmen, geestelijke pijn, wanhoop of weerstand ervaart. Mijn werkwijze is anders dan de reguliere zorg want ik heb veel tijd en aandacht voor jou. Het lichamelijk ervaren van veiligheid is een belangrijk onderdeel omdat dit transformerend is. Geheel volgens de polyvagaaltheorie van prof.dr. Stephen W. Porges: de neurofysiologische basis van emoties, gehechtheid, communicatie en zelfregulatie. Traumabehandeling, sociale betrokkenheid en gehechtheid. Dit pas ik voor mijzelf ook toe want ik ben zo gaan leven waardoor ik weer heelheid ervaar. Verder ben ik volle eerlijke producten gaan eten om op die wijze alle benodigde voedingsstoffen tot mij te nemen die ik nodig heb voor het optimaal laten functioneren van mijn hersenen en zenuwstelsel. Alles tezamen zorgt voor daling van ontstekingsreacties en een beter werkend immuunsysteem.

Vallen, opstaan en weer doorgaan is kenmerkend voor mij. Veerkrachtig en weer kansen zien. Zie mij als een gids waar je van kan leren en waar je tot ontspanning, heling en een betere gezondheid en keuzes kan komen. Waar jij jezelf beter kunt leren kennen en inzetten. Verandering begint meestal bij jezelf.

Mijn creativiteit neem ik altijd met mij mee en dat uit zich in fotografie, schilderen, tuinieren, woninginrichting en het inrichten van deze website. Het maakt mij tot wie ik ben. Daarnaast fiets, wandel en zeil ik graag. Ook in het buitenland. Het is een mooie vorm van ontspanning. Ik ben een doener en een denker. Verder ben ik een familiemens en geniet ik als alle (lief-)kinderen en kleinkinderen thuis zijn.

Mijn thuisbasis is in Gasteren. In de kop van Drenthe dichtbij Assen en daardoor ook vanuit Friesland en Groningen goed te bereiken.