Wie ben ik?

Wilma Dijk. Goede luisteraar, empathisch, respectvol, laagdrempelig, creatief, duizendpoot, analytisch, nuchter en ondernemend. Humor vind ik belangrijk. Gespecialiseerd in leefstijl, stress, burn-out, trauma, rouw en verlies, relaties, conflict, scheiding en het samengestelde gezin. Tevens ben ik bekend met het effect van langdurige stress op je lichaam en geest: de polyvagaaltheorie van Steven Porges (= ontregeling autonome zenuwstelsel).

Als BIG geregistreerd praktijkverpleegkundige somatiek houd ik sinds 2001 spreekuren in huisartsenpraktijken. Mijn aandachtsgebieden zijn: de diabetes-zorg, hart en vaatziekten, overgewicht, COPD, astma, stoppen met roken, ouderenzorg, psychosociale zorg en het afnemen van longfunctietesten. Daarnaast verricht ik allerlei voorkomende metingen en handelingen en werk ik samen met andere zorgverleners.

Verder ben ik een gecertificeerde Stiefplancoach in de kop van Drenthe.

Ook heb ik gewerkt als gecertificeerd MfN narratief familie-mediator, kindbehartiger (juridisch en zorg) en bijzonder curator in jeugdzaken, waarbij ik te maken kreeg met psychopathologie (o.a. narcisme, borderline, autisme, PTSS), ouderverstoting/vervreemding, huiselijk geweld en mishandeling. Hoogconflict scheiden. Desgewenst geef ik voorlichting of adviezen aan professionals.

Andere functies bevonden zich op het gebied van vormgeving, management, bestuur, verkoop, training en wetenschappelijk onderzoek. Dit binnen de tuinbouwsector, de huisartsenzorg, ziekenhuizen, de retail,  farmaceutische industrie en patiëntenvereniging.

In mijn werk maak ik gebruik van de kennis die ik geleerd heb tijdens mijn beroepsopleidingen en van andere inspirerende professionals, ervaringsdeskundigen en schrijvers.

Op Linkedin kun je meer info over mij vinden. 

Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Vallen, opstaan en weer doorgaan is kenmerkend voor mij. Veerkrachtig en weer kansen zien. Zie mij als een gids waar je van kan leren en waar je tot ontspanning, heling en een betere gezondheid en keuzes kan komen. Waar jij jezelf beter kunt leren kennen en inzetten. Verandering begint meestal bij jezelf.

Mijn creativiteit neem ik altijd met mij mee en dat uit zich in fotografie, schilderen, tuinieren, woninginrichting en het inrichten van deze website. Het maakt mij tot wie ik ben. Daarnaast fiets, wandel en zeil ik graag. Ook in het buitenland. Het is een mooie vorm van ontspanning. Ik ben een doener en een denker. Verder ben ik een familiemens en geniet ik als alle (lief-)kinderen en kleinkinderen thuis zijn.

Mijn thuisbasis is in Gasteren. In de kop van Drenthe dichtbij Assen en daardoor ook vanuit Friesland en Groningen goed te bereiken.